Seks med Leffe på Øya onsdag

Lana del Rey og Spiritualized topper plakaten – og spiller samtidig – på Øya onsdag. (Foto: Universal Records/SpritualizedFacebook)

Etter vorspielet på byens klubber tirsdag, slår Øya-festivalen i dag opp sine porter i Tøyenparken. For Leffe starter det nok med Darling West tidlig på dagen, men om det blir Lana del Rey eller Spiritualized utpå kvelden må (vær)gudene vite.

Da årets spilleskjema på Øya-festivalen ble offentliggjort var det framfor alt en ting som gremmet meg. Hvordan hadde man klart kunststykket å legge onsdagens (og kanskje hele festivalens) to største headlinere Lana del Rey og Spiritualized med Oslofilharmonikerne til samme tidspunkt? Motprogrammering (dvs bevisst forsøk på å spre folk) javel, men likevel?

Jeg har famlet fram og tilbake med hensyn til hva jeg skal velge. Jeg er blant dem som alltid har hatt stor, stor sans for Lana del Reys like cinematiske som dvelende pop noir, og lysten til å se henne på Øya ble ikke akkurat svekket da hun tidligere i sommer kom med albumet «Lust for life».

Les også: I La-na-land

Samtidig har jeg alltid hatt stor glede av psykedelia-ridder Jason Pierces utflykter med først Spacemen 3 og deretter Spiritualized-konseptet. At Pierce og hans Spiritualized-musikere på Øya får selskap på scenen av Oslo-Filharmonien bidrar ikke akkurat til å dempe interessen for konserten onsdag. Mye tyder på at dette kan bli en minneverdig seanse utenom det vanlige.

Spiller samtidig

Men så var det det med tidspunktet, da. Lana del Rey går på hovedscenen i Amfiet 21.40, mens Pierce med band og filharmonikere begynner i Sirkus nøyaktig fem minutter etter. Og her er man altså nødt til å velge? Normalt ville det fort bli først det ene og så det andre, med mulig retur til den første igjen, men onsdag kan det tenkes at jeg overlater til høyere makter å bestemme min skjebne.

Det er jo meldt uhorvelige mengder regn i løpet av onsdagen, og hvis det skulle slå til så tenker jeg det frister mer å stå inne i Sirkushallen sammen med Spiritualized enn å simulere dekadentglamorøse stemninger sammen med del Rey i hennes La-na-land.

Starter dagen norsk

Selv om disse to topper programmet onsdag kveld, er det nok av andre ting som også frister tidligere på dagen. Og faktisk blir min løype på festivalens første dag helnorsk. Med forbehold for hva været steller i stand, tenkte jeg starte dagen med americana-yndlingene Darling West 15.05, før ferden går videre til det nye, norske jazz-soul-stjerneskuddet Charlotte Dos Santos (16.50) som tidligere i sommer fikk fabelaktige anmeldelserr for debuten med minialbumet sitt «Cleo».

Les også: Darling West – countryens nye yndlinger

Når disse spiller kan vi jo håpe på opphold, men så kan det godt  bøtte ned litt for min del, for da søker jeg uansett tilflukt i Sirkushallen sammen med Bel Canto. De fyller 30 år i år og feirer med jubileumskonsert 17.40 på Øya, for øvrig deres eneste dette året. Gleder meg!

Les også: Bel Canto-feiring med jubileumskonsert på Øya

Det gjør jeg også til de sjarmerende bergenserne i hurtigpowerpopbandet Hjerteslag, som får adrenalinet til å pumpe og hjertet til å smile med sin særdeles melodiøse og fengende musikk. De starter 19.45 og framstår som et glimrende vorspiel til enten det nå blir Lana del Rey eller Spritualized.

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar