Sverige digger Skam og Marcus & Martinus

Jeg har ikke så mye å tilføye om «Skam» som ikke allerede er sagt utallige ganger. Men kan jo melde om at jeg for tida befinner meg i Sverige, og her har det vært «ville tilstander» før den svenske premieren på sesong 4 i dag. Ifølge SVT er det den største tv-serien de har vist gjennom tidene, med mulig unntak av julekalenderen «Selmas saga». Og da Vibeke og jeg var i Stockholm nylig fikk også vi merke Skam-effekten. I en butikk vi var innom kommenterte en godt voksen butikkansatt at hun elsket å høre Vibeke snakke, fordi hun snakket norsk – som dem i Skam.

Apropos Norge og norsk, så snakket vi også med den 10-årige dattera til søsteren til kona til sønnen til fetteren av min mor () som fortalte at Norge var hennes store favorittland. Fordi? Det er derfra Marcus & Martinus er, seff!.

Litt annen schvung over dagens norske Sverige-helter enn gårdagens Marve Fleksnes og Jahn Teigen.

Av Leif Gjerstad

Legg igjen en kommentar