The National: Brooklyn-band i tre ulike land

Internasjonalistene i The National er aktuelle med nytt album og ny turné- (Foto: The National/Facebook)

I november spiller The National to kvelder på Sentrum Scene i Oslo. Den ene er helt utsolgt, den andre nesten. Men kanskje burde bandet vurdere å skifte navn til The International?

De har røtter i Ohio og har det siste tiåret hatt base i Brooklyn. Men slik er det ikke lenger. Nå bor de fem medlemmene i The National på så ulike steder som New York, Cincinatti, Los Angeles, Paris og København. Aner vi et visst logistikkproblem når de skal øve og spille inn plater?

Ser likevel ut som de har greid det, siden de i høst kommer med albumet «Sleep Well Beast», som er deres første nye siden «Trouble Will Find Me» i 2013. Den nye plata kommer 8. september, og bare tre dager før legger The National ut på en omfattende turné med startskudd i Philadelphia. Deretter følger ytterligere 52 konserter rundt om i verden før (foreløpig) sluttstrek settes i Melbourne, Australia 1. mars neste år.

Til Skandinavia kommer bandet tidlig i november, med to konserter i Stockholm (4. og 5. november) og Oslo (6. og 7. november) før de fortsetter turneen hjemme i USA.

Denne uka la The National ut en ny video, fra det kommende albumet.

Av Leif Gjerstad

Les også: Fra Roskilde til Operaen  (arkivintervju fra 2010)

 

Se video:

 

Legg igjen en kommentar