Oslo: Hele lokalet er en byggeplass nå, men om snaue to måneder skal gamle Club7 igjen syde av liv. Nå som Røverstaden.
– Det er travle dager på mange fronter, men vi føler oss ganske trygge på at alt skal være klart til åpningsdagen fredag 19. januar, sier bookingansvarlig Pelle Neraasen ved Røverstaden. Det er Oslo Konserthus som eier lokalene Røverstaden skal inn i. Neraasen forklarer at man ved å fylle lokalene med kunst, kultur, film, design og musikk ønsker å «utvide og forsterke det kulturelle fotavtrykket til Konserthuset».
– Vi håper på å kunne nå nye brukere som kanskje ellers ikke hadde funnet veien til Konserthuset og Vika.
Fra Club7 til Klubben
Lokalene i Munkedamsveien i Oslo har stått tomme siden Stenersen-museet flyttet ut for halvannet år siden. Men etter at nyheten om at de gamle Club7-lokalene igjen skal bli arena for kultur og musikk, har det skapt stor entusiasme på Club7s Facebook-side.
Mange drømmer åpenbart om en nyåpning av Club7/Sardine’s, men Neraasen presiserer at Røverstaden på ingen måte har noen intensjoner om å bli en Club7-kopi.
– Lokalene er de samme, men de er rehabilitert, og målgruppen blir musikkinteresserte mellom 20 – 35 år. Dette var jo også alderen på de som besøkte klubben på 1970- og 80-tallet, sier Neraasen og tilføyer at de ønsker å ivareta den samme ånden som Club7 og Sardines hadde. Med et smil antyder han videre at det kan bli plass for « Club7-musikk» på det nye stedet også.
– Musikkprofilen vår skal være veldig bred, med plass både til rock og jazz som ville trivdes på Club7/Sardine’s. I administrasjonen merker vi også at artister med et forhold til den legendariske klubben synes ekstra ivrige etter å få spille her, mens vi for yngre artister nok er mer å betrakte som hvilken som helst annen ny klubb. Vi må vise at vi kan levere.
Blant artister som allerede er bekreftet er de gamle Club7-kjenningene Chipahua (20.01) i åpningshelgen, Spidergawd og Bare Egil helgen etter og Broen helgen etter det igjen. Noen andre er også bortimot klare, uten at Neraasen foreløpig ønsker å gå ut med navn.
Plass til 750
Som i gamle dager blir inngangen til den nye klubben i Munkedamsveien, hvor en ny trapp like innenfor entreen leder rett ned til konsertlokalet, også kalt Klubben. Scenen ligger på samme plass som før, men er utvidet betraktelig. Lengst bak i salen kommer hovedbaren. Den ligger et par trinn opp fra hovedgulvet som igjen er et trinn opp fra graven/dansegulvet foran scenen. Langs ene sideveggen vil det også bli en sittetribune med to rader, slik at sikten mot scenen skal bli god for flest mulig i salen.
Røverstaden skal ha en kapasitet på 750 mennesker på konserter. Hvor ofte det blir livemusikk på Klubben tør Neraasen ikke ha noen formening om. Han nøyer seg derfor med å svare «så ofte som mulig, forhåpentligvis flere dager i uka».
Musikk, film, foto og mat
Klubben vil ha åpningstid fra 19 til 03, men selve Røverstaden vil åpne allerede 07 om morgenen. I første etasje (dvs etasjen over scenen) vil gjengen bak Oslo-restaurantene Way Down South, Koie Ramen og Gressholmen Kro åpne den nye restauranten Smokestack. Videre finnes det også en kaffebar og baravdeling som vil ha åpent alle dager.
Foruten musikk, vil kulturtilbudet i Røverstaden også omfatte fotokunst og film. Det førstnevnte tar fotogalleriet Lumina Gallery seg av, mens Oslo16 i samme etasje vil bli et filmsenter der filmfolk kan leie lydstudio, klipperom og kontor. I tillegg vil en del av lokalene i første etasje leies ut til klesagenturer og et arkitektbyrå.
Siden det er Oslo Konserthus som eier Røverstaden, satser man naturlig nok på et nært samarbeid mellom de to. Blant annet ved at de nye klubblokalene skal kunne brukes til arrangement i forkant eller bakkant av konserter i konserthuset. Eksempelvis vil Spellemannprisen til vinteren holdes i Oslo Konserthus, med tv-showet i hovedsalen og etterfesten i Røverstaden.
Av Leif Gjerstad